Європарламент 28 червня ухвалить резолюцію щодо оцінювання результатів британського референдуму

svoboda.org

Парламентарі також обговорять майбутні кроки європейських органів

Європейський парламент 28 червня ухвалить резолюцію щодо оцінювання результатів референдуму у Великій Британії. Про це заявив голова Європарламенту Мартін Шульц,- повідомляє телеканал «112 Україна».

«Парламент вирішив зібратися вранці у вівторок на сесії в ЄП для обговорення підсумків британського референдуму й ухвалення резолюції щодо майбутніх кроків європейських органів, особливо ЄП», - сказав він.

Нагадаємо, референдум щодо членства Великої Британії в ЄС відбувся 23 червня. За його підсумками, на користь виходу зі складу союзу висловилися 52% британців. Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон уже пообіцяв піти у відставку через три місяці у зв'язку з підсумками референдуму. За його словами, країні потрібні нові лідери.

Результати референдуму призвели до різкого падіння фунта на біржах. На тлі цих новин обвалилися й азійські фондові біржі. Багато хто з економістів та експертів попереджали, що Brexit може завдати серйозної шкоди британській економіці і загнати її в рецесію. Водночас Банк Англії пообіцяв зробити «всі необхідні кроки» для забезпечення монетарної і фінансової стабільності Великої Британії після референдуму про вихід з ЄС.