Євросоюз назвав умови подальшого надання фіндопомоги Молдові

Голава делегації ЄС у Молдові Петер Міхалко 

Раніше Євросоюз призупинив надання Молдові фінансової допомоги у розмірі 28 мільйонів євро

Євросоюз продовжить надавати Молдові фінансову допомогу, але лише за умови дотримання демократичних принципів, належного управління та збільшення темпів економічного зростання.

Про це заявив глава делегації ЄС у Молдові Петер Міхалко в інтерв'ю молдавським ЗМІ.

«Європейський Союз продовжить підтримувати реформи у Республіці Молдова в інтересах її громадян, висуваючи суворі умови надання своєї допомоги. Залежно від конкретної програми підтримки Євросоюзу, ці умови різні, але загальними є такі аспекти, як демократія, належне управління та економічний розвиток», - зазначив дипломат.

Не менш важливими елементами реформ, за словами Міхалка, залишаються створення незалежної та ефективної судової системи, а також прийняття Національним банком Молдови заходів щодо стабілізації ситуації у банківській сфері.

Дипломат особливо підкреслив, що «якщо реформи, у тому числі, у сфері правосуддя, не будуть реалізовані, європейське фінансування може бути призупинене або навіть припинене».

Як повідомлялося, раніше Євросоюз призупинив надання Молдові фінансової допомоги у розмірі 28 мільйонів євро, призначених для проведення реформ у сфері правосуддя.