Керівництво «Київмашсервіс» підозрюють у розкраданні 23 млн грн – СБУ

Правоохоронці встановили, що фактично непрацююче підприємство, згідно зі статутними документами, мало право здавати в оренду майно, не задіяне у виробничій діяльності

Співробітники СБУ спільно з Нацполіцією викрили керівництво держпідприємства «Київмашсервіс» на розкраданні 23 млн грн. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що фактично непрацююче підприємство, згідно зі статутними документами, мало право здавати в оренду майно, не задіяне у виробничій діяльності. Згідно із законодавством 70% орендної плати йде до державного бюджету, решта ‒ на потреби підприємства.

Співробітники спецслужби задокументували, що починаючи з 2013 року керівництво «Київмашсервіс» укладало договори відповідального зберігання та оренди зі спорідненою комерційною структурою без погодження з органами управління.

Внаслідок чого ділки фактично безкоштовно користувалися цілісним майновим комплексом підприємства та 3,2 гектарами землі. За попередніми висновками експертів, мінімальні збитки держави становлять двадцять три мільйони гривень.

За наявною в СБУ інформацією, використовуючи іншу протиправну схему, керівництво «Київмашсервіс» планувало створити штучну заборгованість перед афілійованою фірмою для передачі їй за борги частини нерухомості та землі держпідприємства.

Під час обшуків в адміністративній будівлі та місцях проживання фігурантів справи оперативники СБ України вилучили документацію, яка доводить проведення нелегальної оборудки. Одному з керівників держпідприємства оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення або розтрата чужого майна) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.