Київська влада та кінофестиваль «Молодість» підписали меморандум про співпрацю

Меморандум між КМДА та КМКФ «Молодість» відкриває нові можливості для Києва та фестивалю

Сьогодні, 15 липня, презентовано оновлений формат 46-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість». Меморандум про співпрацю Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» та Київської міської державної адміністрації, підписаний напередодні, передбачає нові можливості щодо просування Києва, як туристичного міста, та для проведення кінофестивалю на якісно новому рівні. Про партнерство між київською міською владою та кінофестивалем сьогодні на прес-конференції розповіли заступник Голови КМДА Олексій Резніков, заступник голови КМДА Ганна Старостенко, виконавчий директор КМКФ «Молодість» Владислав Лясовський, директор Департаменту культури КМДА Діана Попова.

Основною відмінністю цьогорічного фестивалю «Молодість - 46» є організація Культурно-мистецького проекту «Фестивальна площа», яка буде розташована на Софійській площі, з 17.10.2016 року по 06.11.2016 року, де передбачається організація ярмарки, фуд-корту , розважальних програм для дорослих та дітей.
«Але ми пішли ще далі, - зазначив Резніков, - будуть ще декілька нових локацій. Основна - традиційно кінотеатр «Київ». Окрім Софійської площі, покази проводитимуться в колонній залі КМДА, на станціях метрополітену, а також будуть ексклюзивні локації для проведення тематичних активностей - дахи будівель у центрі столиці. На Софійській площі заплановані кінопокази просто неба! А в метро, наприклад, буде демонстрація фільмів жахів».
Також Резніков висловив сподівання, що цього року фестиваль «Молодість» стане одним з наймасштабніших культурних заходів Східної Європи. Він додав, що для популяризації фестивалю з вересня всіх пасажирів аеропортів «Бориспіль» та «Жуляни» зустрічатиме постер (стендап) з інформацією про «Молодість».
Атмосферу Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість-46» відчують мешканці всього Києва, оскільки кінопокази у муніципальних кінотеатрах відбуватимуться не лише для кіногурманів. Цьогоріч київська міська влада та «Молодість» нададуть можливість пенсіонерам та учасникам АТО відвідувати кінопокази безкоштовно.
Проведення Київського кінофестивалю «Молодість-46» восени цього року стане своєрідною візитною карткою Києва та продемонструє можливості столиці щодо проведення Євробачення. Таку думку висловила Діана Попова, підкресливши, що київська міська влада щорічно підтримувала кінофестиваль фінансово, а у цьому році це буде також й сприяння в організації фестивальних заходів.