Київські копи «покаталися»: більше половини патрульних Toyota Prius побували в аваріях

Патрульна Toyota Prius

Із 235 машин Toyota Prius, що є у парку поліції Києва, 150 вже потрапляли в ДТП

За рік роботи поліції Києва в аваріях встигло побувати більш половини патрульних Toyota Prius. Про це свідчать дані, які оприлюднив голова столичних копів Юрій Зозуля. Так, київські патрульні примудрилася розбити більше 60% патрульних гібридів.

За даними Зозулі, з 235 поліцейських «гібридів» в аваріях побували 150 авто.

Варто відзначити: не у всіх ДТП були винні поліцейські. З вини поліції в аварію потрапило 89 «Пріусів», тобто більше половини з постраждалих машин. З 150 «аварійних» поліцейських авто дві не підлягають відновленню.

Відносини поліції з «Пріус» не склалися з самого початку. Ще навесні 2016 року головний коп країни Хатія Деканоїдзе заявила: уряд веде переговори з Японією про те, щоб поставки Toyota Prius, які Україна отримує за «кіотські» гроші, замінити на більш практичні автомобілі.

Пізніше Арсеній Яценюк, який на той момент обіймав крісло глави уряду, запевнив, що «Пріус» замінять на гібридні кросовери Toyota RAV4.

Але в липні виявилося, що парк поліцейських автомобілів України повинні поповнити гібрида Mitsubishi Оutlander PHEV. Глава МВС Арсен Аваков встиг навіть уявити перший поліцейський варіант автомобіля.