Київський суд дозволив затримати міністра оборони РФ Шойгу

Суд дає дозвіл органу досудового розслідування на затримання Шойгу з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою

Печерський районний суд Києва дозволив затримати главу сіністерства оборони Російської Федерації Сергія Шойгу. Про це йдеться у відповідному рішенні суду.
«Клопотання заступника начальника слідчого відділу управління з розслідування злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства і міжнародного правопорядку Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Ткаченко А. М., погоджене з прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримане державним обвинуваченням у кримінальних провадженнях слідчого відділу управління з розслідування злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства і міжнародного правопорядку Головної військової прокуратури Криніним В. В., про дозвіл на затримання підозрюваного з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – задовольнити», – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, суд дає дозвіл органу досудового розслідування на затримання підозрюваного з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
«Затриману особу на підставі ухвали слідчого судді не пізніше 36 годин з моменту затримання має бути звільнено або доставлено до слідчого судді, суду, який ухвалив постанову про дозвіл на затримання з метою приводу», – йдеться в повідомленні.
Постанова втрачає законну силу 26 лютого 2017 року, або до цієї дати з моменту приводу підозрюваного, або відкликання ухвали прокурором. Рішення оскарженню не підлягає.