«Київстар» заперечує, що «зливає» дані своїх абонентів Генпрокуратурі

«Київстар» запевняє, що суворо дотримується вимог закону про охорону персональних даних абонентів

Компанія «Київстар» спростовує оприлюднену адвокатом Олегом Бабичем інформацію про надання доступу до даних абонентів Генеральній прокуратурі України.

Компанія зазначає, що персональні дані абонентів охороняються законом, і «Київстар» суворо дотримується цієї вимоги.

«Як відомо, в січні 2017 року у межах розслідування карної справи щодо подій в Україні у січні-березні 2014 року, Печерський районний суд м. Києва наклав заборону розпоряджатися носіями інформації із абонентськими даними на серверах телеком операторів за певний період часу. Вимога стосувалась телеком операторів Лайфселл, МТС (Водафон), Тримоб, Укртелеком, Київстар та інших операторів мобільного зв’язку», - йдеться в повідомленні компанії «Київстар».

Компанія інформує, що у лютому 2017 року «Київстар» звернувся до Печерського районного суду м. Київ із проханням роз’яснити цю ухвалу, оскільки в порушення вимог закону вона чітко не визначала перелік об’єктів, на який було накладено арешт, та містила вимогу щодо арешту інформації, що не передбачено чинним законодавством України.

«Апеляційний суд міста Києва від 19.07.2017 року задовольнив апеляційну скаргу Київстар. Суд апеляційної інстанції визнав незаконною ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 07.04.2017 року та зобов’язав зазначений суд міста Києва роз’яснити як виконувати ухвалу про заборону розпоряджатися носіями інформації із абонентськими даними. Це підтверджується рішенням Апеляційного суду міста Києва, яке розміщено в реєстрі судових справ», - пояснюють у «Київстарі».

Нагадаємо, раніше адвокат заявив, що Департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури України прослуховує всіх абонентів мобільного оператора «Київстар»