Кількість загиблих внаслідок пожеж у Каліфорнії зросла до 83

Місто Парадайс було повністю зруйновано вогнем

Зниклими безвісти вважається щонайменше 560 людей

Кількість загиблих через масштабні лісові пожежі у американському штаті Каліфорнія продовжує зростати. За останніми даними, на півночі штату загинули щонайменше 83 людини, заявив шериф округу Б'ютт Корі Хонеа.

Про це повідомляє AP.

Зниклими безвісти вважається щонайменше 560 людей. Втім, за даними влади, в списках зниклих є люди, що перебувають у безпеці, але дані про це ще не надійшли в загальну базу.

Окрім того, ще троє людей загинули на півдні штату, повідомила місцева влада.

У штаті вперше за кілька місяців пішов дощ та послабився вітер, що полегшило боротьбу з вогнем. Очікується, що на півночі штату випаде близько 15 сантиметрів опадів. Втім, влада побоюється ризику паводку.

Шериф Хонеа заявив, що пошукові команди будуть виведені із зон ризику зсувів. Тим часом пожежникам вдалось локалізувати пожежу на півдні штату, де вогонь вже знищив близько 1600 будинків.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп після відвідин майже повністю знищеного вогнем каліфорнійського міста Парадайз, заявив, що «ніколи не бачив нічого подібного». Він запевнив, що федеральна влада виділить всі необхідні засоби владі Каліфорнії для ліквідації наслідків стихійного лиха.