Китайські хакери атакують українські військові цілі - ЗМІ

Зафіксовано зростання економічного кібершпіонажу з боку китайських хакерів щодо Росії, Близького Сходу, Японії і Південної Кореї

Активність китайських хакерів щодо США за останні два роки знизилася на 90%, повідомляє Reuters з посиланням на доповідь приватної компанії FireEye Inc., що займається питаннями кібербезпеки.
При цьому найбільш помітне зниження хакерських атак було зафіксовано після того, як США і Китай уклали угоду, що передбачає відмову від ведення кібершпіонажу у відношенні один до одного.
Високопоставлений представник адміністрації Барака Обами заявив агентству, що уряд США поки не готовий заявити, що Пекін повністю дотримується угоди, але нову доповідь буде взятий на замітку.
У той же час FireEye і ряд інших компаній щодо забезпечення кібербезпеки зафіксували зростання економічного кібершпіонажу з боку китайських хакерів щодо Росії, Близького Сходу, Японії і Південної Кореї.
Компанія CrowdStrike, також спеціалізується на питаннях кібербезпеки, зазначає, що спостерігала зростаючу активність китайських хакерів за межами США в минулому році. За даними компанії, в основному це були російські та українські військові цілі, індійські політичні групи і монгольська гірничодобувна промисловість.
Представник компанії «Лабораторія Касперського» Курт Баумгартнер підтвердив агентству, що «з кінця минулого року спостерігається шквал шпигунської активності проти російських урядових установ і технологічних фірм, а також проти інших цілей в Індії, Японії і Південної Кореї». За його словами, хакери «використовують інструменти і інфраструктуру, які залежать від китайських ієрогліфів». «Одна з таких груп, відома як Mirage, або APT 15, схоже, припинила свої атаки на американський енергетичний сектор і тепер фокусується на урядових і дипломатичних цілях в Росії і колишніх радянських республіках», - наводить агентство його слова.
Джерело: РБК