Китайського чиновника засудили до страти за хабарі на суму 37 млн дол.

Суд прийняв рішення винести смертний вирок з відстрочкою

Суд прийняв рішення винести смертний вирок з відстрочкою, що зазвичай означає тюремне ув'язнення після закінчення терміну відстрочки

Колишній глава Компартії в провінції Юньнань був засуджений до смертної кари з відстрочкою виконання на два роки за хабарі, повідомляє Reuters.

Згідно з вироком суду, 70-річний Бай Еньпай, використовуючи своє службове становище, одержав хабарів на суму 247 млн юанів ($37 млн). Еньпай займав пост глави Компартії в провінції Юньнань з 2001 по 2011 рік, а також в період з 2011 року 2014 рік був заступником голови комісії з охорони навколишнього середовища і природних ресурсів Всекитайських зборів народних представників.

«Сума хабарів Бай Еньпая була величезною, деталі його злочинів надзвичайно серйозні, а їх вплив на суспільство згубно», - йдеться в заяві суду міста Аньян в центральній провінції Хенань.

Суд прийняв рішення винести смертний вирок з відстрочкою, що зазвичай означає тюремне ув'язнення після закінчення терміну відстрочки. Еньпай зізнався в скоєному злочині.

Глава КНР Сі Цзіньпін почав кампанію по боротьбі з корупцією в 2012 році. З тих пір десятки високопоставлених чиновників були засуджені за корупцію.