Клімкін закликає притягнути до відповідальності організаторів хімічної атаки в Сирії

Павло Клімкін

Український міністр стверджує, що був шокований повідомленнями про атаку в Сирії

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав притягнути до відповідальності організаторів хімічної атаки у Сирії. Про це він написав у своєму мікроблозі в Twitter.

«Шокований повідомленнями про атаку із застосуванням хімічної зброї у Сирії та масовим вбивством невинних цивільних. Винних потрібно притягнути до відповідальності», - зазначив український дипломат.

Раніше застосування хімічної зброї у населеному пункті Хан Шейхун у провінції Ідліб, від якого загинуло понад 100 мирних жителів і постраждали ще 500 осіб, засудили представники міжнародної спільноти.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Зокрема, високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що режим сирійського президента Башара Асада несе головну відповідальність за вчинення атаки хімічною зброєю проти мирного населення у країні.

До неї приєднався і міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон. За його словами, британський уряд «буде продовжувати докладати міжнародних зусиль щодо притягнення винних до відповідальності».

Радбез ООН на 5 квітня призначив засідання стосовно хімічної атаки у сирійській провінції Ідліб.