Кремль буде слідкувати, як в регіонах реагують на скарги громадян

Проект моніторингу соцмереж мають запустити в 2019 році

Російська федеральна влада ініціювала запуск програми «Інцидент менеджмент», яка буде слідкувати за тим, як регіональна влада реагує на скарги місцевого населення в соціальних мережах. Як повідомляє РБК , відповідну програму розробила компанія «Медіалогія».

Запуск її роботи по всій країні запланований на 2019 рік. Програма в режимі реального часу буде моніторити скарги населення в п’яти ключових соціальних мережах. Моніторинг буде проводитися по ключовим словам, а дані направлятися представника регіональних органів влади. Ті будуть визначати їх пріоритетність і відповідальні відомства за їх вирішення.

Ситуацію із тим, як вирішуються інциденти може відслідковувати як регіональна влада так і Москва. Регіональна влада має добу на те, щоб відреагувати на відповідну ситуацію. В адміністрації президента РФ даний проект курує Сергій Кірієнко. Саме колишній керівник РОСАТОМ і прем’єр-міністр РФ після приходу в адміністрацію президента активно просуває необхідність роботи із соціальними мережами.

Причиною такої ініціативи стали трагедія в Кемерово із пожежею в ТРЦ «Зимова вишня» і проблема із сміттєвими полігонами в Волокаламську. Влада регіонів продемонструвала нездатність ефективно боротися із інцидентами, а Кремлю набридло займатися ліквідацією негативних наслідків трагедій і прорахунків. Пілотний проект «Інцидент менеджменту» передбачається запустити в Підмосков’ї.