Кримський «суд» залишив під арештом двох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір»

Сервер Мустафаєв після затримання, 22 травня 2018 року

Фото: Крим.Реалії

Суддя постановив проводити засідання в закритому режимі, пославшись на загрозу безпеці учасників справи

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму відхилив апеляцію захисту на продовження строків утримання в СІЗО фігурантів бахчисарайського «справи Хізб ут-Тахрір» Сервера Мустафаєва та Едема Смаїлова до 9 серпня.

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Судове засідання з розгляду апеляції пройшло в закритому режимі. Суддя постановив проводити засідання в закритому режимі, пославшись на загрозу безпеці учасників справи.

Мустафаєва та Смаїлова не доставляли в будівлю суду, засідання пройшло в режимі відеоконференцзв'язку.

Адвокат Мустафаєва Сергій Легостов з об'єктивних причин не зміг з'явитися на судове засідання. Інтереси арештованого кримськотатарського активіста в суді представляв адвокат за призначенням – Ємельянов.

«У своїй скарзі я ставив питання про скасування постанови суду Київського району про продовження утримання під вартою, просив, щоб мого підзахисного перевели на більш м'який запобіжний захід, тобто під домашній арешт. Також я просив скасувати постанову суду про проведення закритого судового засідання», – розповів адвокат Едема Смаїлова Костянтин Рустемов.

Він уточнив, що по жодній з основних вимог не було отримано позитивного відповіді, апеляційні скарги відхилені.

Нагадаємо, наприкінці червня «суд» залишив під вартою кримського татарина Енвера Сейтосманова, якого підозрюють в участі в забороненій на території РФ організації «Хізб ут-Тахрір».

Раніше у Сімферополі підконтрольний Кремлю Київський районний суд продовжив на два місяці арешт фігурантів бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» Меметові Белялову, Марлену (Сулейману) Асанову, Ернесу Аметову, а також затриманим у травні Серверу Мустафаєву й Едему Смаїлову.