Квартирний хабар для Супрун: журналістам стали відомі подробиці справи

Уляна Супрун 

Згідно із заявою Супрун, помічник нардепа Ляшка та мер Вишневого запропонували їй неправомірну вигоду у вигляді однокімнатної квартири

Детективам НАБУ дали доступ до банківських документів інвестфонду «Мігліор» і ТОВ «Акварелі Девелопмент Холдінг» у справі щодо пропозиції хабара в.о.міністра охорони здоров’я Уляні Супрун. 

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу суду. 

Кримінальне провадження № 52017000000000062 зареєстроване ще 25.01.2017, коли на адресу Національного антикорупційного бюро надійшла заява Супрун щодо пропозиції їй неправомірної вигоди. Справу відкрито за ч.4 ст.369 КК. 

Згідно із заявою Супрун, депутат Чабанівської селищної ради - помічник-консультант народного депутата Олега Ляшка Олег Богачов та мер Вишневого Ілля Діков за попередньою змовою запропонували їй неправомірну вигоду у вигляді однокімнатної квартири в ЖК «Акварелі 2» по вул. Освіти, 19, м. Вишневе, Києво-Святошинський р-н, Київська обл. Площа квартири – 44,56 кв.м., вартість – близько 490 тис грн. За це Супрун мала посприяти в отриманні коштів міжнародних організацій для закупівлі магнітно-резонансного томографа та цифрового мамографа до комунального закладу «Вишнівська міська лікарня». 

Як ідеться у матеріалах суду, вперше така пропозиція була висловлена 24 січня 2017 в кабінеті першого заступника міністра, а потім ще в лютому, а також у червні у ресторані «Катюша» за у присутності Супрун, помічника нардепа і мера. 

ЗМІ стверджують, що після останньої зустрічі, у червні 2017-го, позаштатний радник міністра Станіслав Грещишин приїздив у ЖК «Акварелі 2», очевидно, подивитись на квартиру і передав копію свого паспорту та ідентифікаційного коду для оформлення квартири. Планувалося, що квартиру запишуть саме на цього радника Уляни Супрун.

«У липні Грещишин зустрічався із мером Вишневого в його кабінеті. У листопаді мер передав йому підписані екземпляри документів по квартирі: договір купівлі-продажу майнових прав на квартиру, попередній договір про надання житлово-комунальних послуг та ін», - повідомляють ЗМІ.

Вже з лютого 2017 у справі велися негласні розшукові слідчі дії і зустрічі радника Супрун фіксувалися. 

7 березня 2018 Олег Ляшко повідомив у Фейсбуці, що НАБУ проводить обшуки в його помічника. Лідер Радикальної партії заявив, що версія про хабар є «ідіотським звинуваченням, політичним замовленням і спробою його дискредитації».