Лідери ЄС домовилися продовжити санкції проти РФ на півроку

Лідери ЄС домовилися продовжити санкції проти РФ на півроку

ЄС має намір продовжити санкції за те, що РФ в недостатній мірі виконує мінські домовленості

Лідери Євросоюзу домовилися продовжити економічні санкції проти Росії ще на півроку.

Про це повідомив голова Євроради Дональд Туск у своєму Twitter.

«Погоджено. ЄС має намір продовжити економічні санкції проти Росії за те, що вона в недостатній мірі виконує мінські домовленості», — повідомив Туск.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Нагадаємо, під час робочої поїздки до Брюсселя президент Петро Порошенко провів низку зустрічей з лідерами Євросоюзу та обговорив з ними серед іншого питання щодо продовження санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Президент зауважив, що традиційно рішення про санкції продовжуються на півроку і «це дає можливість Росії зробити дуже прості речі: вивести свої війська, звільнити українських заручників, співпрацювати з місією ОБСЄ і забрати свої гармати, танки, системи залпового вогню, якими росіяни вбивають українців».

Як повідомлялося, сьогодні прем’єр-міністр Королівства Нідерланди Марк Рютте заявив, що лідери Європейського союзу не обговорюватимуть продовження економічних секторальних санкцій проти Російської Федерації, пов'язаних з виконанням Мінських домовленостей, тому що рішення ухвалять постійні представники країн-членів ЄС.