Липецька прокуратура звинуватила «Рошен» в численних порушеннях

Roshen продовжує судову тяганину щодо сплачених Липецькою фабрикою коштів у російський бюджет

Прокуратура РФ знайшла корозію в газопроводі та порушення в документації

Прокуратура Жовтневого району Липецька за підсумками перевірки фабрика корпорації «Рошен» виявила численні порушення вимог законодавства щодо промислової безпеки, повідомила прес-служба відомства.

«Так, в АТ ЛФК «Рошен» технологічна схема газового устаткування ГРП не відповідає фактичному розташуванню обладнання, на зовнішніх ділянках газопроводів є сліди корозії, план заходів по локалізації і ліквідації наслідків аварій на небезпечних виробничих об'єктах не відповідає вимогам нормативних документів, на земельних ділянках, що входять в охоронні зони газорозподільних мереж, організовано складування будівельних матеріалів», - йдеться в повідомленні.

Крім того, план заходів по локалізації і ліквідації наслідків аварій на небезпечних виробничих об'єктах не відповідає вимогам нормативних документів, зазначила прокуратура. За результатами перевірки посадовим особам заводу, відповідальним за промислову безпеку, наглядове відомство винесло чотири постанови по справах про адміністративні правопорушення.

«Винні посадові особи притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 20 000 рублів (близько 320 доларів США)», - йдеться в повідомленні російського відомства. Повідомлялося, що корпорація Roshen продовжує судову тяганину щодо сплачених Липецькою фабрикою коштів у російський бюджет. При цьому претензії і звинувачення в розкраданні цих коштів в компанії не визнають.

Раніше Липецька фабрика корпорації Roshen добровільно виплатила 181 млн рублів, в розкраданні яких її звинувачували.