Литва через Україну бойкотуватиме зібрання Міжпарламентського союзу в Санкт-Петербурзі

Спікер парламенту Литви не поїде на асамблею Міжпарламентського союзу до Петербургу

Спікер парламенту Литви Вікторас Пранцкетіс вирішив не їхати на асамблею Міжпарламентського союзу в Санкт-Петербург. Про це повідомляє DELFI.

«Спікер литовського парламенту не поїде на сесію, яка відбудеться в Санкт-Петербурзі. Він прийняв таке рішення і це рішення тільки зміцнило візит в Україну минулого тижня, під час якого спікер побував недалеко від Криму», - пояснила мотиви рішення прес-секретар спікера Даля Венцявічене.

Вона підтвердила, що глава парламенту відмовляється їхати на сесію через місце, де її проводять.

«На думку спікера, асамблея організовується в країні, яка здійснює агресію проти України, анексувала частину її території, порушує основні принципи міжнародного права і такими своїми діями становить загрозу для інших країн, глобального світу», - сказала прес-секретар спікера.

За її словами, Україна також вирішила бойкотувати асамблею в Санкт-Петербурзі і закликала інші країни наслідувати її приклад. Поки немає даних про те, що Асамблею проігнорують представники інших країн-членів організації.

Міжпарламентський союз - міжнародна організація, що служить для координації дій парламентів світу, яка була заснована в 1889 році. Членами союзу на даний момент є депутати парламентів 159 країн.

Нагадаємо, оскарівський комітет Литви висунув на здобуття премії Американської академії кіномистецтва стрічку «Іній» про події у зоні АТО на сході України.