Луценко готовий дати депутатам допуск до держтаємниці щодо Іловайської трагедії

УНІАН

На основі документів експерти встановили, хто і як командував військами в Іловайську

Генеральний прокурор України Юрій Луценко сьогодні під час виступу з трибуни Верховної Ради запропонував усім бажаючим народним депутатам оформити доступ до державної таємниці, щоб мати можливість ознайомитись з результатами розслідування та експертизи щодо Іловайської трагедії.

За його словами, нині знаходиться на завершальному етапі проведення комплексної судово-комісійно-військової експертизи, яка закінчиться у першій половині серпня поточного року.

«На основі документів експерти встановили, хто і як командував військами на даному напрямку, хто віддавав накази і хто не віддав життєво необхідних наказів», - сказав Луценко.

Він наголосив на великому суспільному запиті на встановленні винних у Іловайській трагедії та попросив депутатів, які бажають ознайомитися з ходом слідства, повідомити про це спікера Андрія Парубія, який, у свою чергу, має надати список нардепів Генпрокуратурі.

«З огляду на значний суспільний запит щодо встановлення істини у цій справі щодо винних ГПУ звертається до всіх без винятку депутатів з пропозицією оформити у встановленому законодавством порядку допуск до державної таємниці і ті депутати, які її будуть мати і виявлять бажання, зможуть ознайомитись з матеріалами і висновками експертів по цій справі», - зазначив Луценко.