Луценко запевнив, що Генпрокуратура не планує арешт або екстрадицію Саакашвілі

Юрій Луценко

Луценко радить Саакашвілі звернутися до суду

Генеральна прокуратура України не має планів щодо арешту або екстрадиції екс-глави Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко на 14-тій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії, повідомляє прес-служба YES.

«Я, як генеральний прокурор, чітко вам кажу - Саакашвілі не буде заарештованим по цій справі, не може бути екстрадований із цієї країни, поки він має посвідку на постійне проживання або інші документи, які він подав», - запевнив він.

Водночас Луценко попередив про кримінальну відповідальність осіб, які брали участь у перетині українського кордону цим політиком.

«Ті, хто його переправляв через кордон - будуть мати проблеми з кримінальною справою, але не будуть заарештовані. Ті, хто бив українських прикордонників - будуть мати справу з кримінальною справою і будуть арештовані. І мають сидіти 7 років, щоб усі політики затямили - можна мітингувати, навіть треба, але не можна бити солдатів і офіцерів!», - підкреслив генпрокурор.

Також він додав, що якщо Саакашвілі вважає позбавлення українського громадянства незаконним, то йому варто звернутися до суду.

«У всьому світі, якщо громадянин відчуває, що держава порушила його права - він іде в суд… Пане Саакашвілі, якщо ви мене чуєте - подайте в суд», - звернувся Луценко.

Нагадаємо, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі перейшов польсько-український кордон ввечер 10 вересня. Кордон прикордонників прорвали прихильники Саакашвілі, які буквально внесли його на український бік кордону. 

Генпрокурор пообіцяв притягнути до відповідальності організаторів прориву кордону в «Шегинях» та заявив, що прихильники Саакашвілі знищують державу. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Саакашвілі натомість заявляє, що він і його прихильники не порушували закон на пункті пропуску «Шегині».

Читайте також фоторепортаж «Главкома»: Фестиваль «збитих льотчиків». Кого зібрав Пінчук у Мистецькому арсеналі