Лукашенко планує завтра зустрітися з Порошенком

Головний акцент під час переговорів буде зроблено на питаннях розвитку торгівлі, економічного та інвестиційного співробітництва Білорусі та України

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в п'ятницю, 26 жовтня, візьме участь у пленарному засіданні першого Форуму регіонів Білорусі та України, який відбудеться в Гомелі.

Про це повідомляє прес-служба глави білоруської держави.

Очікується, що захід також відвідає президент України Петро Порошенко.

«До участі і виступів на основному майданчику форуму глави держав проведуть зустріч у форматі «віч-на-віч». Головний акцент під час переговорів буде зроблено на питаннях розвитку торгівлі, економічного та інвестиційного співробітництва двох країн через призму потенціалу прямих контактів на рівні регіонів», - заявили в прес-службі.

Зазначається, що за підсумками форуму очікується підписання низки документів та укладення домовленостей, спрямованих на розширення співпраці за всім спектром напрямів білорусько-української взаємодії.

На сайті президента України про візит Порошенка до Білорусі поки не повідомляється.

Нагадаємо, 15 жовтня Лукашенко мав зустріч з патріархом Московським і всієї Русі Кирилом і виступив проти розколу православ'я, назвавши його небезпечним.