Львівський політолог: «Свобода» максимально розкручуватиме проблему сміттєзвалища

За його словами, вони не вирішуватимуть проблему, а максимально її розкручуватимуть.

Тарас Возняк, політолог, редактор часопису Ї в коментарі«Главкому» розповів, що основним підбурювачем в ситуації зі сміттєзвалищем під Львовом виступає партія ВО «Свобода», котра була відлучена від міського бюджету на останніх виборах.

«Є дві причини – об’єктивна і суб’єктивна. Об’єктивна – це потреба закриття цього звалища, відкриття нового, будівництво сміттєспалювального заводу тощо. Ці речі зав’язані на наявності грошей, політичній волі чи її відсутності. Є і суб’єктивні фактори. Насамперед є політикани, які хочуть скористатися з трагедії людей. Основним підбурювачем в даному випадку виступає партія ВО «Свобода», котра була відлучена від міського бюджету на останніх виборах. Вони страшенно скучили за цим бюджетом. Вочевидь, вони це і організовують (акції протесту біля міськради)», - розповів Возняк.

За його словами, вони не вирішуватимуть проблему, а максимально її розкручуватимуть.

«При їхній владі, яка була тут 5 років, вони так само нічого абсолютно не зробили. Бо робить же не тільки міський голова, а й депутати. Зараз вони (ВО «Свобода») також мають свою фракцію у міській раді і мають повноваження. Але організовувати рейвах і рватися до бюджету – це їхнє основне завдання зараз», - зазначив політолог.

Він наголосив, що ця проблема стосується 1 млн мешканців, а «не політичних інтересів таких рептилій як ВО «Свобода» чи інших партій, навіть долі міського голови».

«В даній ситуації вирішити проблему без участі обласної адміністрації, обласної ради і Кабінету міністрів не можна. Оскільки новий об’єкт має будуватися не на площі Ринок в центрі, яка є під юрисдикцією Львівської міської ради, а вочевидь десь поза містом. А поза містом означає, що потрібно виділення землі, а тут можливий конфлікт з місцевою громадою, тим більше коли ідеться про запровадження повноформатного самоврядування по країні. Маленька політична гра «політиканствующих» партій повинна бути знівельована, бо справа дійсно набагато серйозніша, ніж це виглядає збоку. Нині сміття зі Львову вивозиться, все працює. Але я поки що великої політичної волі і відповідальності державних мужів не бачу», - зазначив Возняк..