Макрон застеріг від «ескалації напруженості» навколо КНДР

Міжнародна спільнота має працювати над тим, щоб Пхеньян «повернувся на шлях діалогу», впевнений президент Франції

Президент Франції Еммануель Макрон в суботу, 12 серпня, застеріг від «ескалації напруженості» у ситуації з Північною Кореєю в умовах конфлікту між Вашингтоном і Пхеньяном. У своїй заяві він висловив «стурбованість балістичною та ядерною загрозою, що надходить із Північної Кореї», і заявив, що міжнародна спільнота має працювати над тим, щоб Пхеньян «повернувся на шлях діалогу».

«Президент запевнив союзників і партнерів Франції в регіоні в солідарності з ними в поточний період. Він також закликав усіх до відповідальності і до того, щоб уникати будь-якої ескалації напруженості», - йдеться в оприлюдненому в суботу повідомленні Єлисейського палацу.

Як повідомлялося раніше, президент США Дональд Трамп пригрозив КНДР «вогнем і люттю» у тому разі, якщо вона продовжуватиме погрожувати США своїми міжконтинентальними ракетами. У відповідь на це КНДР заявила про готовність запустити ракету по американському острову Гуам. Згодом риторика Трампа на адресу Пхеньяна лише загострювалася.

З початку року попри застереження з боку ООН КНДР неодноразово проводила ракетні випробування. 5 серпня Рада Безпеки ООН одностайно ухвалила нові санкції проти Пхеньяна, які можуть обійтися Північній Кореї майже в мільярд доларів США.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що «Словесна війна» між президентом Дональдом Трампом і главою Північної Кореї Кім Чен Ином - це «неправильний підхід» і в цьому конфлікті немає військового рішення.