Марихуана шкодить мозку підлітків більше за алкоголь - вчені

Фото: pixabay.com

За даними дослідників, наркотик впливає на навички мислення, пам'ять та поведінку

Канадські вчені вважають, що вживання марихуани шкодить мозку підлітків більше ніж алкоголь. Наркотик впливає на навички мислення, пам'ять та поведінку. До такого висновку прийшли дослідники з Університету Монреаля, пише ВВС.

Вчені протягом чотирьох років спостерігали за 3,8 тис дітей 13 років і старше. Підлітки з 31 канадської школи раз на рік надавали інформацію про вживання ними наркотиків та алкоголю. Їхні когнітивні навички перевіряли у школі за допомогою комп'ютерних тестів.

Дослідження виявило, що негативний ефект від марихуани триваліший, ніж від споживання алкоголю. Однак з’ясувалося, що більшість підлітків надають перевагу саме алкоголю.

«Вживання наркотику визнали тільки 28% підлітків, тоді як у вживанні спиртних напоїв - принаймні час від часу - зізналися 75% опитаних», – йдеться у повідомленні.

Під час або після вживання марихуани збільшувалась кількості помилок школярів у когнітивних тестах. Також це негативно вплинуло на короткотермінову пам’ять, здатність будувати логічні ланцюжки та контролювати поведінку.

Тим часом дедалі більше концернів і компаній зі світовим ім'ям починають цікавитися конопляною галуззю та способами її використання у своєму бізнесі та виробництві. Так, американський виробник пива Constellation Brands інвестує 4 мільярди в канадську компанію Canopy Growth — одного з найбільших виробників продуктів і напоїв, що містять канабіс.