Майже 300 українських моряків перебувають у в'язницях за кордоном

Втягування моряків до злочинів на морі має глобальний характер і є актуальною проблемою для більшості держав світу

Станом на 9 жовтня 2018 року в пенітенціарних закладах за кордоном перебувають 290 українських моряків.

Про це повідомив департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України.

Зазначається, що 9 жовтня консульська служба МЗС спільно з Профспілкою робітників морського транспорту України презентували проект щодо попередження залучення моряків до злочинів на морі.

За словами директора департаменту консульської служби Сергія Погорельцева, створення такого проекту обумовлене збільшенням кількості арештів правоохоронними органами іноземних держав українських моряків за підозрою у перевезенні нелегальних мігрантів, а також у контрабанді вибухових речовин і тютюнових виробів.

Голова Профспілкки робітників морського транспорту України Михайло Кірєєв зазначив, що втягування моряків до злочинів на морі має глобальний характер і є актуальною проблемою для більшості держав світу.

«МЗС і ПРМТУ презентували проект заходів, спрямованих на реалізацію двох основних напрямків дій: удосконалення роботи щодо захисту прав заарештованих українських моряків, а також запобігання подальшому втягуванню моряків у кримінальні правопорушення», — йдеться у повідомленні.

Також у МЗС підкреслили, що Міжнародна федерація транспортників заявила про готовність надати необхідну допомогу у реалізації цього проекту.