Медики радять чоловікам голити бороди, щоб правильно носити респіратор

Респіратори не забезпечують надійного захисту неголеним людям, особливо тим, хто має бороду, - стверджують представники Центру громадського здоров'я

Центр громадського здоров'я заявляє, що респіратори не забезпечують надійного захисту неголеним людям, особливо тим, хто має бороду.

«Пам'ятайте, респіратори не забезпечують надійного захисту неголеним людям, особливо тим, хто має бороду», - йдеться в повідомленні пресслужби ЦГЗ.

У Центрі громадського здоров'я зазначають, що медикам під час догляду за пацієнтами з Covid-19 рекомендується використовувати респіратор класу захисту не нижче FFP2, оскільки вони, а також респіратори класом вище забезпечують максимальний захист від твердих і рідких дрібнодисперсних аерозолів.

Водночас населенню не рекомендується носити респіратори FFP2/FFP3 для захисту від респіраторних захворювань, зокрема Covid-19, оскільки ці респіратори призначені для медичних працівників, які надають допомогу інфікованим людям.

Як повідомлялось, в Україні станом на ранок 9 квітня 1892 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 57 летальних, 45 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 224 нові випадки.