Медведчук побачив, як українські корупціонери потрапили у рай

Віктор Медведчук

Після створення величезної кількості антикорупційних органів виявилося, що в Україні, як і раніше, процвітає корупція - політик

Через три роки посиленої боротьби з корупцією, після «перезавантаження» парламенту, місцевих виборів, показових затримань перед телекамерами і створення величезної кількості антикорупційних органів виявилося, що в Україні корупція не лише процвітає, але і досягла небачених раніше масштабів. Про це у своєму блозі пише лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук.

На думку політика, підбиваючи підсумки в Міжнародний день боротьби з корупцією, нашій владі «залишається лише визнати один з найбільш гучних і принизливих своїх провалів».

«Прем'єрство Арсенія Яценюка запам'яталося українцям гучними корупційними скандалами, що не завадило йому через два роки, в лютому 2016- го заявити:«Ми зруйнували системну мафіозну корупцію на самих верхах». Втім, як невдовзі з'ясувалося, не зруйнували. Володимир Гройсман, наступник Яценюка на посаді прем'єра, оголосив боротьбу з корупцією пріоритетом вже свого уряду. Але і його Кабмін теж боровся з хабарниками і корупціонерами лише на словах», - констатує Медведчук.

Політик зазначив, що напередодні Міжнародного дня боротьби з корупцією Європейська рахункова палата опублікувала звіт щодо України, приділивши особливу увагу боротьбі з корупцією. «Не зважаючи на зусилля з реформування, Україна досі сприймається як найбільш корумпована країна в Європі... Олігархічні клани продовжують чинити домінуючий вплив на економіку, політику і засоби масової інформації України» - цей вердикт європейських експертів фактично став вироком українським «реформаторам».

«Замість раю для інвесторів Україна перетворилася на рай для корупціонерів. У рейтингу країн світу за рівнем сприйняття корупції наша країна знаходиться на 130-му місці, на одному рядку з Нікарагуа і Парагваєм ... І ніякі звіти-доповіді українських «реформаторів» не переконають у протилежному», - впевнений політик.

Суспільство, яке живе на жебрацькі зарплати і пенсії, вважає політик, шокували оприлюднені декларації чиновників і нардепів - мільйони готівкою, церкви, мощі святих, особняки, предмети розкоші.

«Ось такий парадокс по-українськи: через три роки посиленої боротьби з корупцією на всіх фронтах, після «перезавантаження» парламенту, місцевих виборів, показових затримань перед телекамерами, ... після створення величезної кількості антикорупційних органів ... виявилося, що в Україні ... як і раніше, процвітає корупція. Більш того, вона досягла небачених раніше масштабів », - робить висновок лідер «Українського вибору».