Медведчук покепкував з єдиної «реформи» Гройсмана

Захмарні тарифи для українців - головне досягнення уряду, очолюваного наймолодшим в історії прем'єром, вважає Медведчук

Єдина реальна «реформа» від Гройсмана, яка запам'ятається українцям надовго, - це підвищення вартості газу і тарифів на теплову енергію. Про це у своєму блозі пише лідер руху «Українського вибору - Право народу» Віктор Медведчук. Він вважає, що уряд Гройсмана зазнав поразки практично на всіх фронтах.
«100 днів позаду, саме час підбивати перші підсумки. Судячи з ситуації в країні - політичної, економічної, соціальної, - приводів для урочистих промов немає і бути не може. Анонсований третій транш кредиту від МВФ... Київ так і не отримав. Розповіді про безвізовий режим ... так і залишилися розповідями. Надії на поповнення держскарбниці за рахунок приватизації підприємств розвіялися, як дим: за даними Фонду державного майна України, надходження до бюджету від приватизації за підсумками першого півріччя 2016 року склали 42 млн грн - це майже в три рази менше, ніж за аналогічний період 2015 го » , - нарікає Медведчук.
Незважаючи на анонсоване прем'єром створення нового органу - Офісу супроводу інвестицій, інвестор обходить Україну стороною; децентралізація влади так і залишилася на папері; економічна блокада Донбасу триває досі, констатує Медведчук.
Лідер «Українського вибору» вважає єдиною реальною «реформою» прем'єра Гройсмана, яка, запам'ятається українцям надовго, - підвищення вартості газу для населення до 100% паритету імпорту і тарифів на теплову енергію на 75-90%.

«У питаннях підвищення (правда, не зарплат, як любить розповідати прем'єр, а цін і тарифів) Гройсман навіть перевершив свого «папередніка». За що і отримав відповідну оцінку від українських громадян. Рейтинг Гройсмана, згідно з результатами дослідження соціологічної групи «Рейтинг», проведеного на замовлення Міжнародного республіканського інституту, коливається на рівні статистичної похибки - тільки 1% українців повністю схвалює його діяльність. Два «великих реформатора» постевромайданной України - Яценюк і Гройсман - сьогодні стали лідерами народної недовіри. Тільки якщо Яценюку на посаді прем'єра для цього знадобилося два з гаком роки, то прем'єру Гройсману - всього лише 100 днів», - підсумував політик.