Медведчук радіє тому, що градус конфронтації між ЄС та РФ спадає і «санкції скоро скасують»

За словами Медведчука, Європа шукає шляхи відновлення відносин із Росією

Європейці не тільки не реагують на заклики українських політиків посилити антиросійські санкції, а й демонструють готовність до відновлення партнерських відносин з РФ, - стверджує лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук.
На його думку, європейці все виразніше розуміють руйнівність «санкційних воєн» - підрахувавши збитки від загороджувальних заходів і дзеркальних санкцій, в ЄС починають усвідомлювати: економіка повинна бути в пріоритеті над політикою.
«Так, в Європарламенті мають намір відновити контакти з Державною думою РФ. Це рішення було ухвалено за підсумками зустрічі голови Європарламенту Мартіна Шульца з главами восьми політичних партій. Втомлена від економічного протистояння Європа шукає шляхи відновлення відносин із Росією. Проігнорувавши позицію Вашингтона, голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер має намір узяти участь у Петербурзькому міжнародному економічному форумі», - повідомив Медведчук.
Зовсім скоро, на його думку, санкції буде пом'якшено, і причиною цього є відсутність реформ і корупція в Україні.
«У Німеччині та Франції питання зняття санкцій стає все більш актуальним. Нещодавня заява глави МЗС ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра про можливість поетапного зняття санкцій із Росії стало холодним душем для Києва (за інформацією DW, джерела в берлінських дипломатичних колах повідомляють, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін приїхав «просити роз'яснень» у свого німецького колеги)», - зазначив Медведчук.
Крім того, він звернув увагу на ще один момент: у відносинах ЄС і Росії намітилося відчутне потепління. «Москва трохи послабила продуктове ембарго, звільнивши від санкцій яловичину, м'ясо птиці та овочі з ЄС для виробництва дитячого харчування. Це означає, що геополітика відходить на другий план і сторони готові вибудовувати відносини, керуючись виключно інтересами національних економік», - робить висновок лідер «Українського вибору».