Менеджер Пінчука, який став депутатом від Опоблоку, не задекларував шість прогулянкових суден

Менеджер «Інтерпайп Україна» Геннадій Єсаулов (посередині)

Правоохоронці отримали доступ до заробітної плати депутата Геннадія Єсаулова

Правоохоронні органи підозрюють депутата Дніпропетровської обласної ради від фракції Опозиційного блоку, директора з виробництва та технології ТОВ «Інтерпайп Україна» Геннадія Єсаулова у приховуванні статків.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу Жовтневого районного суду Дніпропетровська від 11 грудня.

У клопотанні прокурор обласної прокуратури вказав, що Єсаулов, будучи депутатом Дніпропетровської обласної ради, набув у власність активи, законність підстав набуття яких не підтверджено. Зокрема, в електронних деклараціях за 2016-2017 роки не відобразив належні йому водні транспортні засоби: прогулянкове судно Kolibri KM-330, 2016 року випуску; прогулянкове судно Windboat, 2017 року випуску; прогулянкове судно Smartliner 110, 2012 року випуску; прогулянкове судно «Барс 350», 2016 року випуску; прогулянкове судно «Романтика», 1976 року випуску; прогулянкове судно «Обь-М», 1976 року випуску.

З огляду на це в органу досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів, які підтверджують факт виплати заробітної плати директору з виробництва та технології ТОВ «Інтерпайп Україна». Тому суд надав тимчасовий доступ до заробітної плати депутата Геннадія Єсаулова.

В електронній декларації за 2017 рік опоблоківець Єсаулов зазначив, що є власником трьох автомобілів Mazda Tribute, 2004 року випуску, Mitsubishi Pajero, 2013 року випуску, Volkswagen Caravelle, 2001 року випуску, а також моторного човна Smartliner 150, 2013 року випуску.

За минулий рік він одержав понад 4 млн грн заробітної плати і 98 тис. грн пенсії.

На банківських рахунках Геннадій Єсаулов зберігає $737,1 тис. і 747,6 тис. грн.

За даними бізнес пошукового ресурсу Youcontrol, ТОВ «Інтерпайп Україна» має стосунок до бізнес-групи EastOne українського мільярдера Віктора Пінчука.