Меркель заявила, що Німеччина може посилити політику щодо Туреччини

Ангела Меркель

Канцлер ФРН підтвердила намір заблокувати переговори про розширення митного союзу між Євросоюзом і Туреччиною

Канцлер ФРН Ангела Меркель розглядає можливість посилення політики щодо Туреччини після затримання в цій країні ще двох громадян Німеччини.

«Такі затримання в переважній більшості випадків не мають жодних підстав, і тому ми повинні рішуче відреагувати. У зв'язку з останніми подіями федеральному урядові, можливо, доведеться ще кардинальніше переглянути свою політику щодо Туреччини», - заявила Меркель у п'ятницю, 1 вересня.

Канцлер підтвердила свій намір заблокувати переговори про розширення митного союзу між Євросоюзом і Анкарою.

Вона заявила, що за нинішніх обставин про переговори не може бути й мови, і додала, що затримання німців у Туреччині «не мають нічого спільного з нашими принципами правової держави».

Меркель також розкритикувала президента Туреччини Реджепа Ердогана за втручання в майбутні вибори в Німеччині.

«Просто неприпустимо, щоб цей представник Туреччини закликав німців не голосувати ні за ХДС, ні за СДПН, ні за «зелених». Це вирішують виключно ті люди в нашій країні, які мають німецьке громадянство», – сказала вона.

Раніше президент Реджеп Ердоган закликав вихідців з Туреччини, які проживають у Німеччині, не голосувати на майбутніх виборах за чинного канцлера Німеччини Ангелу Меркель і за лідера Соціал-демократичної партії Мартіна Шульца.

Глава МЗС ФРН Зігмар Габріель назвав заклик Ердогана «грубим втручанням у передвиборну кампанію». Він звернувся до громадян Німеччини турецького походження з проханням «взяти участь у виборах в бундестаг і вибрати демократичну партію».

Нагадаємо, голова впливової фракції Європарламенту - Європейської народної партії - Манфред Вебер заявив, що Європейському Союзу слід припинити переговори про приєднання Туреччини до спільноти.