Міну, гранату і 10 кг тротилу знайшли на даху нежитлового будинку правоохоронці Луганщини

Фото: npu.gov.ua

Знахідку вилучили і відправили на проведення експертизи

Боєприпаси і вибухівку виявили оперативники внутрішньої безпеки Національної поліції України та СБУ на даху приміщення, яке належить «Укрзалізниці». Вибухотехніки небезпечну знахідку вилучили, а слідчі поліції розпочали за фактом кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Подія трапилася у населеному пункті Станиця Луганська. Напередодні працівники Луганського управління ДВБ НПУ отримали інформацію про те, що на території одного з нежитлових будинків може знаходитися зброя чи вибухові речовини. Будівля в минулому належала до відомчих установ правоохоронної системи, а наразі – ДП «Укрзалізниця».

Спільними заходами оперативники УДВБ Національної поліції та СБУ провели перевірку інформації. Вона підтвердилася: на даху зазначеної будівлі знаходилася протитанкова міна, граната Ф-1, два запали до гранати УЗРГМ, запальна трубка ЗПТ-300. Також у схроні оперативники виявили вибухову речовину (попередньо – тротил) вагою майже 10 кг.

Слідчо-оперативна група поліції та вибухотехніки ГУ ДСНС у Луганській області оглянули, вилучили знахідку і відправили на проведення експертизи. За фактом події Станично-Луганським відділом поліції розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.