Місцеві вибори в Україні: сьогодні стартувала реєстрація кандидатів

За інформацією ЦВК, кандидати зможуть подавати документи для реєстрації у виборах до 4 жовтня включно

Сьогодні розпочався процес висування кандидатів у депутати, сільських, селищних та міських голів на виборах територіальних громад, які заплановані на 29 жовтня 2017 року, передає прес-служба ЦВК.

«Сьогодні, 25 вересня, … розпочинається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах», - йдеться у повідомленні.

За інформацією ЦВК, кандидати зможуть подавати документи для реєстрації у виборах до 4 жовтня включно, а до 5 жовтня включно ТВК прийматимуть рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації.

У Комісії нагадали, що перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад обʼєднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 29 жовтня 2017 року відбудуться у 201 обʼєднаній територіальній громаді в усіх без винятку областях України. До складу цих 201 ОТГ увійшли 933 місцеві ради (міських – 25, селищних – 67, сільських – 841).

За даними прес-служби, за попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть взяти участь понад 1 млн 330 тисяч осіб, тобто близько 4 % усіх виборців України. Зазначена кількість виборців перевищує кількість виборців шести обласних центрів України разом узятих. Зокрема, Тернополя, Херсона, Хмельницького, Черкас, Чернівців та Чернігова.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія призначила на неділю, 29 жовтня 2017 року, вибори у 202 об’єднаних територіальних громадах в усіх без виключення областях України.

Список об'єднаних громад, де пройде голосування.