Місія ОБСЄ зафіксувала на Луганщині укріплення вогневих позицій бойовиків

Спостерігач ОБСЄ на Донбасі

Табір бойовиків розташовується за 22 км на північний захід від Луганська

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували на території Луганської області ознаки наявності діючого табору бойовиків - вогневі позиції, бліндажі, які нещодавно облаштовані або ще будуються біля села Довге.

Про це повідомляється у звіті, оприлюдненому на сайті місії ОБСЄ. 

«У непідконтрольних уряду (України - ред.) районах зафіксовано один бронетранспортер (МТ-ЛБ) у селищі Старе (58 км на захід від Луганська). 21 вересня міні-БПЛА СММ зафіксував траншейний екскаватор, три бойові машини піхоти (БМП-1) та ознаки наявності діючого табору, а саме вогневі позиції, бліндажі і траншеї - усі, за оцінкою, нещодавно облаштовані або ще будуються біля села Довге (22 км на північний захід від Луганська)», - йдеться у звіті.

Крім того, за відповідними лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання в непідконтрольному урядові України селищі Мирне (28 км на південний захід від Луганська) 22 вересня  міні-безпілотник місії ОБСЄ виявив велику кількість озброєння та іншої техніки, яка на вигляд була у належному стані, відремонтована і заряджена.

«БПЛА зафіксував 30 танків (двадцять вісім Т-64 і два Т-72), сім самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм), шість буксируваних гаубиць (Д-30 «Жаба», 122 мм), дев’ять мінометів (120 мм) і шість протитанкових гармат (МТ-12 «Рапіра», 100 мм), а також 56 бойових машин піхоти (БМП), шість вантажівок, на кожній з яких була встановлена зенітна установка (ЗУ-23, 23 мм), 14 броньованих машин (13 типу МТ-ЛБ й 1 БРДМ), три броньовані ремонтно-евакуаційні машини (ВТ-55) і три інженерні машини розмінування (дві УР-07 й одну УР-77)», - зазначається у звіті.

Нагадаємо, в суботу в зоні проведення АТО внаслідок ворожого обстрілу загинув один український військовослужбовець.

Вищевказаний боєць АТО загинув поблизу Новоолександрівки, що на луганському напрямку.