Місія ОБСЄ зафіксувала в Золотому використання важкої артилерії

Спостерігачі місії ОБСЄ

Зафіксовано порушення режиму тиші з використанням артилерії калібру 152 міліметрів

Патруль Місії ОБСЄ 9 січня зміг проїхати крізь ділянку розведення з підконтрольного «ЛНР» Первомайська до підконтрольної Києву частини Золотого та в протилежному напрямку, де було зафіксовано порушення режиму тиші з використанням артилерії калібру 152 міліметрів. Про це повідомляє прес-служба СММ ОБСЄ.

«Упродовж приблизно трьох годин із п'яти різних позицій безпосередньо в Золотому або поряд із містом Місія зафіксувала порушення режиму припинення вогню, які, за оцінками спостерігачів, сталися за межами ділянки розведення. Так, уранці 10 січня, перебуваючи приблизно за на південь від ділянки розведення, спостерігачі чули 7 черг зі стрілецької зброї за на південний захід. Приблизно 30 хвилин потому з іншої позиції у Золотому упродовж приблизно години команда СММ чула 38 вибухів, оцінених як постріли з артилерії калібру за 5–7 км на північний захід, а також 8 вибухів (оцінених як розриви снарядів) і 17 черг із великокаліберного кулемета за 7–10 км на південний захід», - зазначили в СММ.

За той самий період, але з іншої позиції у Золотому члени патруля Місії чули 3 вибухи невизначеного походження на відстані приблизно на південь. Окрім того, з двох інших місць, розташованих у Золотому та неподалік від нього, упродовж двох годин члени патруля Місії чули 10 вибухів невизначеного походження за на південний схід від кожного з цих місць.