Московський суд залишив «кримського диверсанта» Захтея за гратами ще на три місяці

Андрій Захтей

Андрій Захтей не визнає свою провину

Лефортівський суд Москви на три місяці продовжив арешт українському «диверсанту» Андрію Захтею, якого нібито підозрюють у підготовці диверсій і терактів в окупованому Криму, повідомляє ТАСС.

«Суд постановив задовольнити клопотання слідства і продовжити щодо Захтея запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 7 березня 2017 року», - оголосив рішення суддя Лефортівського суду Москви.

Також повідомляється, що захист Захтея має намір подати скаргу на арешт до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

«Я представляю інтереси Захтея в ЄСПЛ, уклав угоду з його батьками. Ми буде подавати скаргу на взяття під варту», - сказав адвокат. Він також заявив, що Захтей не підтверджує свої свідчення і не визнає провину.

«У справі дійсно є свідчення. Поточна його позиція - ці свідчення не підтверджувати», - сказав Новіков.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали групу «українських диверсантів» – Панова і Захтея, які нібито готували теракти на півострові. Влада України заперечує ці звинувачення і назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

Панова і Захтея перевезли з Сімферопольського СІЗО до Москви в ніч на 7 жовтня. 10 жовтня Київський районний «суд» Сімферополя продовжив термін утримання під вартою Панова і Захтея до 10 грудня.