МВС офіційно назвало імена п'яти загиблих поліцейських (ФОТО)

Загиблі поліцейські

Керівництво МВС і Нацполіції висловило співчуття сім'ям загиблих

Міністерство внутрішніх справ та Нацполіція офіційно назвали імена п’ятьох правоохоронців, які загинули в ніч на 4 грудня внаслідок перестрілки у Княжичах Броварського р-ну Київщини. 

За даними МВС, під час виконання службових обов'язків трагічно загинули:

  • начальник відділу управління КОРД ГУ Нацполіції Києва, майор поліції Віталій Валецький;
  • оперуповноважений управління оперативної служби ГУ Нацполіції Києва, старший лейтенант поліції Юліан Рудько;
  • оперуповноважений управління оперативної служби ГУ Нацполіції Києва, лейтенант поліції Олександр Маніца;  
  • молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони, старший сержант поліції Євген Куртєв;
  • молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони, старший сержант поліції Сергій Орлов. 

Віталій Валецький

Юліан Рудько

Олександр Маніца

Євген Куртєв

Сергій Орлов

«Керівництво Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції висловлюють глибоке співчуття рідним та близьким поліцейських, які загинули цієї ночі під час виконання службових обов'язків», - йдеться у повідомленні прес-служби МВС.

Нагадаємо, трагедія сталася цієї ночі в Княжичах. Як повідомлялося раніше, під час перестрілки загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Слідчі прокуратури вже працюють на місці трагедії і посекундно відновлюватимуть усі деталі того, що сталося, і встановлюватимуть причини того, як і чому все це стало можливим.

Нардеп Антон Геращенко повідомляв, що троє підозрюваних у розбої, почувши перестрілку, відмовилися від свого плану по грабежу і виїхали на двох Toyota Land Cruiser 200 в сторону Києва, де були затримані оперативниками. У них вилучено вогнепальну зброю. Вони затримані і їм будуть пред'явлені звинувачення в скоєні грабежі і розбої. Проте ЗМІ повідомили, що частині банди вдалося втекти.

Про всі обставини трагедії читайте тут.