МЗС України направило Роcії ноту через візит Путіна до окупованого Криму

Володимир Путін часто навідується до окупованого Криму  

Українська сторона вважає згаданий «візит» грубим порушенням Росією державного суверенітету і територіальної цілісності України

Міністерство закордонних справ України висловило ноту протесту МЗС РФ через черговий «візит» делегації на чолі з президентом РФ Володимиром Путіним до українського міста Севастополь, тимчасово окупованого Російською Федерацією, який розпочався сьогодні.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

«Українська сторона вважає згаданий «візит», як і інші т.зв. поїздки російських посадовців до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та м. Севастополя грубим порушенням Росією державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права... Міністерству закордонних справ РФ передано відповідну ноту протесту», - йдеться в повідомленні.

В МЗС також зазначають, що Автономна Республіка Крим та м. Севастополь є і залишатимуться невід'ємною частиною України в її міжнародно визнаних кордонах. Це визнається всім цивілізованим світом, який уже дав належну оцінку міжнародно протиправним діянням Російської Федерації, у т.ч. шляхом запровадження проти неї відповідних обмежувальних заходів (санкцій).