На Дніпропетровщині за три роки відремонтують 1000 км комунальних доріг - Резніченко

Голова ДніпроОДА Валентин Резніченко

Коментуючи стан доріг державного значення, Валентин Резніченко зауважив, що ремонт таких шляхів фінансується з держбюджету

В Дніпропетровський області за три роки відремонтують і обладнають за сучасними стандартами 1000 км комунальних автошляхів. Завдання кардинального відновлення місцевих доріг поставив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко, повідомляє прес-служба обладміністрації.

«Протягом десятків років про ці дороги взагалі ніхто не дбав. В результаті місцеві мешканці вимушені пересуватися або по розбитим, або по ґрунтовим дорогам жахливого стану. Наше завдання – збудувати якісні дороги європейського рівня в усіх населених пунктах області», - заявив Валентин Резніченко.

20ё6 року за цією програмою було відремонтовано 156 шляхів, 2017-го буде відновлено 160 доріг, наступного року відремонтують ще 185. За розрахунками команди ДніпроОДА, за три роки в області буде сумарно відремонтовано 1000 км доріг комунального значення.

«Для нас немає доріг більш або менш важливих. Дорога в невеличкому селі має бути такої ж якості, як у столиці. Тому ми ставимо жорсткі вимоги всім підрядникам і змушуємо переробляти власним коштом, якщо якість виконаних робіт буде незадовільною. Всі мешканці області мають рівні права пересуватися по хорошим дорогам», - підкреслив голова ОДА.

За словами Валентина Резніченка, високий темп відновлення автошляхів комунального значення в області став можливим завдяки злагодженій роботі місцевої влади і децентралізації. «Децентралізація – це реальний механізм перерозподілу повноважень і ресурсів з центру на місця. Тому я всіляко вітаю реалізацію ініціативи Президента Петра Порошенка по втіленню в життя цих принципів», - зазначив керівник ДніпроОДА.

Коментуючи стан доріг державного значення, Валентин Резніченко зауважив, що ремонт таких шляхів фінансується з держбюджету: «Фінансування об’єктивно недостатнє. Але я покладаю серйозну надію на Дорожній фонд, який має запрацювати вже з 2018 року».

Голова ДніпроОДА підкреслив, що попри складнощі з фінансуванням, ремонт доріг державного значення також іде. «Попри об’єктивні складнощі, ми зберігаємо позитивну динаміку, відбудовуючи те, що по 20-30 років ніхто не ремонтував. Ще одне наше завдання – завершити недобудови», - уточнив Валентин Резніченко.

Серед найбільш значних проектів – завершення Дніпровської об’їзної дороги, що була розпочата за радянських часів, а потім кинута напризволяще. Наприкінці липня трасу проінспектував міністр інфраструктури Володимир Омелян. Між командою ДніпроОДА і очільником Мінінфраструктури досягнуто домовленість координувати зусилля задля завершення другої черги цієї траси.