На Донбасі внаслідок обстрілу двоє бійців зазнали поранень, ще один військовий підірвався на міні

Ілюстративне фото

У штабі Операції Об’єднаних сил наголосили, що українські військовослужбовці вогнем у відповідь придушили ворожу активність

У районі проведення операції Об'єднаних сил внаслідок ворожого обстрілу поранено двох українських військовослужбовців. Про це повідомляє штаб Операції Об’єднаних сил у Facebook.

«Сьогодні на Луганському напрямку в результаті чергового обстрілу з боку збройних формувань Російської Федерації два військовослужбовці Збройних сил України дістали поранення, ще один - мінно-вибухову травму», - йдеться у повідомленні.

У штабі уточнили, що військовослужбовець підірвався на протипіхотній міні у районі Катеринівки, що на Луганщині. Пораненого бійця евакуювали до лікувального закладу у тяжкому стані.

За попередніми даними, міна була російського виробництва і належить до боєприпасів, які заборонені Женевськими конвенціями.

Зазначається, що евакуаційною технікою поранених оперативно доправлено до військово-медичного закладу.

У штабі ООС наголосили, що українські військовослужбовці вогнем у відповідь придушили ворожу активність.

«Противник сім разів обстріляв наші позиції, використовуючи міномети калібру 120 мм, протитанковий ракетний комплекс, автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю», - йдеться у вечірньому зведенні.

Натиснути на зображення для збільшення

Як зазначається, переважну більшість обстрілів зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Зокрема, по околицях Красногорівки та Пісків окупанти випустили загалом 30 мін з мінометів 120 калібру. Неподалік Кам’янки бойовики відкривали вогонь з автоматичного станкового гранатомета, а по позиціях поблизу Авдіївки - ще й зі стрілецької зброї.

Позиції Об’єднаних сил поблизу Опитного російські найманці обстріляли з великокаліберного кулемета, а оборонців Старогнатівки – зі стрілецької зброї.

На збройні провокації українські військові відреагували прицільним вогнем у відповідь, зазначають у штабі ООС.

Крім того, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти з мінометів калібру 120 мм та протитанкового ракетного комплексу обстріляли позиції Об’єднаних сил неподалік Новотошківського.

Водночас, за даними розвідки, 30 березня втрати російських окупантів становили чотири особи, додали у штабі.

Нагадаємо, у понеділок, 30 березня, збройні формування Російської Федерації на Донбасі 18 разів порушили режим припинення вогню.

До слова, в Міноборони повідомили, що у Збройних силах хворих на коронавірус немає, в ізоляцію відправили 151 людину.