На «нормандських» переговорах Порошенко вимагатиме режиму тиші на Донбасі

Телефонні переговори лідерів країн «нормандського формату» відбудуться 24 липня

Президент України Петро Порошенко наголосив, що під час переговорів у телефонному режимі лідерів країн «нормандського формату» в понеділок, 24 липня, вимагатиме негайного і реального забезпечення режиму припинення вогню на Донбасі. Про це він заявив за результатами переговорів з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

«Вже у понеділок відбудуться телефонні переговори у «нормандському форматі». І я вимагатиму негайного, реального забезпечення режиму припинення вогню вздовж усієї лінії зіткнення», - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що у разі невиконання цього Росією закликатиме до посилення міжнародною спільнотою санкцій щодо РФ.

«Ми не можемо і не будемо спостерігати за брутальним порушенням Мінських домовленостей. І кожна смерть українського героя не повинна залишатися без дуже жорсткої реакції», - наголосив Порошенко. 

Нагадаємо, раніше спеціальний представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі Мартін Сайдик повідомив, що телефонна розмова лідерів країн Нормандської четвірки відбудеться 24 липня.

Петро Порошенко після переговорів з президентом Білорусі Олександром Лукашенком заявив, що за час російської агресії в Україні загинули 11 тисяч українців - військових і цивільних.