На Полтавщині зранку утворився 20-кілометровий затор

На Полтавщині через сильний снігопад відучора ускладнено рух на дорогах 

До Полтавської області додатково направлено важку інженерну техніку для розчистки доріг та допомоги водіям

На Полтавщині та Черкащині через негоду, станом на 7 годину ранку, ускладнено рух на трьох трасах, де утворилися затори. 

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

«Ускладнено рух на автошляху М-03, між с. Красногорівка Великобагачанського р-ну та с. Червоне Хорольського р-ну (затор близько 20 км). Поліцією перекрито рух для роботи техніки автодору. Загалом залучено девять одиниць техніки та 17 чол., в тому числі від ДСНС 10 чоловік о/с та п'ять одиниць техніки, з них три пересувні пункти обігріву», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, ускладнено рух на автошляху Золотоноша – Кременчук (траса Н-08) поблизу с. Липове. У заторі перебувють близько 50 автомобілів. Організовано пункт обігріву у приміщенні школи с. Святилівка (розміщено 125 чол.). Загалом залучено дев'ять одиниць техніки та 21 чоловік, у тому числі від ДСНС 14 чоловік та чотири одиниці техніки з них два пересувних пункти обігріву. 

До Полтавської області додатково направлено важку інженерну техніку (ІМР -  МЦШР ДСНС України та БАТ – Навчального центру ОРС ЦЗ ДСНС).

У Черкаській області ускладнено рух на автошляху Золотоноша - Кременчук (траса Н-08) на ділянці поблизу села Тимченки Чорнобаївського району. У заторі залишається близько 10 транспортних засобів. Загалом залучено три одиниці техніки та дев'ять чоловік, у тому числі від ДСНС одна одиниця техніки та 5 чоловік о/с.

Розпорядженням штабу Укравтодору обмежено рух великовагового та громадського транспорту у Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській та Черкаській областях.

Загалом надано допомогу у буксируванні понад 650 транспортних засобів, в яких перебували близько 1 тис. 500 осіб. Для надання допомоги у буксируванні транспортних засобів від ДСНС залучалося понад 900 осіб та 250 од. техніки.

Для забезпечення проїзду на дорогах від Укравтодору залучено 1 тис. 923 чол. та 1 тис. 383 одиниці техніки.