На Прикарпатті невідомі намагалися підірвати посадовця центру соцзабезпечення

Вибуховий пристрій здетонував прямо на подвір’ї

Заступника директора територіального центру соціального забезпечення Снятинської районної держадміністрації Івано-Франківщини намагалися підірвати невідомим вибуховим пристроєм на своєму подвір’ї.

Про це повідомили у прес-службі ГУ НП в Івано-Франківській області.

За інформацією поліції, у місті Снятині 58-річний заступник директора територіального центру соціального забезпечення РДА, повертався додому. Коли він відчинив хвіртку до свого обійстя, зі сторони подвір’я здетонував невідомий вибуховий пристрій, встановлений невідомою особою, внаслідок чого чоловік одержав травми.

«Чоловік отримав множинні осколкові рвані рани голови, передньої стінки грудної клітки, живота, верхніх та нижніх кінцівок з наявністю металевих різнокаліберних сторонніх тіл, закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку. Потерпілий був доставлений до місцевої районної лікарні», - зазначили у поліції.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст.15 (Замах на злочин), ч.2 п.5 ст.115 (Умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) Кримінального кодексу України.

Такі дії караються позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому п. 6 ч.2 цієї статті, тобто за дії, вчинені з корисливих мотивів.

У кримінальному провадженні призначена низка експертиз.