На Рівненщині арештували адвоката, який входив до складу банди

Адвокат займався «прикриттям» злочинної діяльності наркоділків

У процесі досудового розслідування слідчі Управління Служби безпеки України в Рівненській області встановили та довели причетність місцевого адвоката до діяльності організованої злочинної групи, яка займалась контрабандою прекурсорів.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканці Рівненської та Львівської областей налагодили поставки з Європи психотропів для виготовлення метамфетаміну.

У червні 2017 року співробітники СБУ спільно з польськими колегами блокували протиправну схему, затримали організатора та чотирьох учасників організованого злочинного угрупування. У ході подальших слідчих дій правоохоронці встановили, що «прикриття» злочинної діяльності наркоділків відбувалося за пособництва адвоката, якого було оголошено у всеукраїнський розшук.

Через вісім місяців переховувань у вересні поточного року співробітники спецслужби затримали втікача в Рівному, куди він приїхав в особистих справах.

Наразі відкрите кримінальне провадження за ч. 3. ст. 305, ч. 2 ст. 306, ч. 3 ст. 311 та ч. 3 ст. 307 Кримінального Кодексу України.

Прокуратурою області затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Обвинувальний акт щодо раніше затриманих п`яти учасників організованої злочинної групи вже скеровано до суду.