На Сумщині поліція викрила наркопритон і нарколабораторію

Житель Конотопа готував ін'єкційний розчин опію і надавав місце для вживання «дози»

 В Сумській області в місті Конотоп поліція викрила наркопритон і нарколабораторію.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Сумській області в Facebook.

«Влаштував наркопритон у своїй квартирі 38-річний конотопчанин. Він не тільки готував і фасував ін'єкційний розчин опію, але і надавав своїм знайомим місце для вживання чергової «дози» , - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в рамках кримінального провадження, відкритого щодо одного з конотопчан за виготовлення наркотичних речовин, вийшли на знайомого підозрюваного.

Так, в ході санкціонованого огляду квартири 38-річного чоловіка оперативники виявили справжню нарколабораторію, поєднану з притоном. Житель райцентру виготовляв з придбаних цілком легальним способом інгредієнтів опій. Фасував отриманий «продукт»  по 2 мл по медичних шприців, і гостинно надавав місце для введення ін'єкцій.

Наголошується, що поліцейські вилучили скляні банки з пастоподібною речовиною коричневого кольору, мішки з насінням маку, пластикові пляшки та медичні шприци з концентратом макової соломи. Загальна вага вилученої сировини склала майже півкілограма.

Експертиза підтвердила, що вилучене дійсно є наркотиком. На сьогоднішній день досудовим слідством щодо конотопчанина відкрито кілька кримінальних проваджень: за ознаками ч. ч. 2, 3 ст. 309 (виготовлення та зберігання наркотичних речовин у особливо великих розмірах), ч. 1ст.317 (організація та утримання місць для вживання наркотиків) КК України.

Також, вирішується питання про оголошення повідомлення про підозру та обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. У відповідності з чинним законодавством чоловікові загрожує до 8 років ув'язнення.