На світовий конгрес не пустили російських суддів, які визнали анексію Криму

Голова конституційного суду РФ Валерій Зорькін

Голова Конституційного суду Литви Дейнюс Жалімас заявив, що судова влада РФ дискредитована

На 4 Конгрес Світової конференції Конституційних судів, який відбувся сьогодні у Литві, не були допущені голова конституційного суду РФ Валерій Зорькін та інші російські судді, які приймали рішення та визнали анексію Криму. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook народний депутат від БПП Ірина Фріз.

Вона повідомила, що значна увага на заході була приділена Україні та засудженню брутального порушення територіальної цілісності нашої держави з боку російських окупантів. 

«Відкрито кажучи, у світі немає іншого прикладу, щоб судова влада була настільки дискредитована. Кожен професійний юрист знає, що анексія Криму – це агресія, і це є злочин. Немає такого прецеденту в жодній країні, де її суд був би використаний для виконання такого злочину», - процитувала Фріз голову Конституційного суду Литви Дейнюса Жалімаса. 

За словами нардепа, у свою чергу президент Литовської республіки Даля Грібаускайте, виступаючи на цьому заході, підкреслила: «Ми не можемо тиснути руки і ніколи не будемо запрошувати тих, хто наступає на верховенство права і рішення яких ламають долі тисяч людей. Ми маємо заступитися за тих людей, хто бореться за свободу, права людини і демократію». 

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила категорично проти того, щоб змиритися з анексією Криму Росією.