На українському кордоні посилять охорону

Планується збільшити присутність прикордонників і розгорнути нові підрозділи на східному кордоні

Голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал анонсував посилення підрозділів на кордоні.

«Якщо говорити про основні завдання, то мова йде про тактичне посилення підрозділів на кордоні. На сьогоднішній день наші підрозділи мають, на мій погляд, і, на думку багатьох експертів, дуже великі ділянки відповідальності. Ефективно організувати службу на таких ділянках дуже складно. Тому ми плануємо все-таки збільшити присутність прикордонників на кордоні і розгорнути нові підрозділи», - сказав він.

За словами Цигикала, це питання буде узгоджуватися з керівництвом країни, оскільки він вимагає певних фінансів.

«Сьогодні така необхідність існує на східній ділянці, з урахуванням воєнної агресії Росії, і на західному кордоні у зв'язку з діяльністю організованих злочинних групп», - пояснив він.

Цигикал також додав, що в цю систему вписується і активізація діяльності дільничних інспекторів на другій лінії кордону.

«Якщо розглянути систему охорони кордону в цілому, то на першій лінії біля нас стоять прикордонні відділи, а на другій лінії – інспектора. Ми плануємо, щоб дільничні були підготовленими фахівцями, які пройдуть додаткове навчання в нашій академії. Їх завдання – робота з місцевим населенням для профілактики злочинів: робота з молоддю в школах, на місцевих зборах. Тобто, дільничний інспектор повинен жити життям тієї громади, яка знаходиться безпосередньо на лінії кордону», - додав голова Держприкордонслужби.