На Волині невідомі підпалили майно голови ОТГ

За попередніми даними, згорів екскаватор та два автомобілі
Фото: Сектор комунікації поліції Волинської області

В облдержадміністрації заявили про серію підпалів та нападів на волинських активістів

На Волині вночі 30 січня група невідомих скоїла підпал майна, яке належить родині голови Підгайцівської об’єднаної територіальної громади (ОТГ) Юрія Семенюка.

Про це повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

За попередніми даними, згорів екскаватор та два автомобілі.

«Враховуючи обставини підпалу, є всі підстави вважати, що ця надзвичайна подія є продовженням серії підпалів та нападів на волинських активістів, які вже скоювала певна група осіб», - заявили в ОДА.

Зазначається, що у зв’язку із даним інцидентом голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко терміново перериває відпустку та повертається у Луцьк.

Також дано доручення зібрати нараду за участю керівників всіх силових відомств Волинської області сьогодні на 11:00.

«Зокрема, голова ОДА розглядає варіант звернення до президента України з вимогою командирувати на Волинь силовиків з центральних апаратів правоохоронних органів для відновлення правопорядку у Волинській області», - говориться у повідомленні.

Як повідомляє Сектор комунікації поліції Волинської області, підпал стався в селі Струмівка Луцького району.

«Попередньо встановлено, що на території майданчика для реалізації сипучих товарів, який орендує 46-річна жителька району, зловмисники умисно підпалили три транспортних засоби: «DAF 105», «Iveco 420» та екскаватор «EQ». На місці події поліцейські вилучили, зокрема, пожежне сміття та інші речові докази», - заявили в поліції.

Сума завданих матеріальних збитків встановлюється. Правоохоронці з’ясовують усі обставини пожежі.

Слідчі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Санкція статті визначає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Поліція проводить заходи з метою встановлення осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення та притягнення їх до відповідальності.