«Нафтогаз» планує продати єгипетські нафтовидобувні активи

«Нафтогаз України»

Реалізація активів має відбутися на відкритому конкурсі

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» має намір продати єгипетські нафтовидобувні активи на відкритому конкурсі.

Про це заявив глава НАК Андрій Коболєв в ефірі «5 каналу».

За його словами, ситуація з проблемними єгипетськими активами «Нафтогазу» жодним чином не впливає на функціонування компанії.

«Це актив відносно проблемний через низьку ціну на нафту, і оскільки він невеликий і розміщений далеко, і він не може настільки ж ефективно використовуватися «Нафтогазом», як зовнішня компанія, ми вважаємо за доцільне зробити відкритий прозорий тендер і виставити на продаж», - повідомив Коболєв.

Він також розповів, що цей актив був розроблений в «Нафтогазі» давно.

«Це відносно старий актив... По суті це договір про спільну діяльність або швидше, договір про розподіл продукції між НАК «Нафтогаз України» та єгипетською компанією», - стверджує Коболєв.

Нагадаємо, Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» подала до Загального суду Європейського суду справедливості позов проти Європейської комісії з вимогою скасувати рішення від 28 жовтня 2016 року, яке дозволяє ПАТ «Газпром» значно збільшити використання потужностей газопроводу OPAL та обсяги прокачки газу «Північним потоком».