Нардеп Мураєв оновив е-декларацію. Там не виявилось... дружини-депутатки

Євгеній Мураєв

Політик продовжує бути одноосібним власником каналу News One

Позафракційний народний депутат Євгеній Мураєв задекларував 1 млн грн доходів за 2017 рік.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на Єдиний державний реєстр декларацій.

Найбільше коштів (420 тис. грн) приніс дохід від надання майна в оренду, отриманий від ТОВ «Новини 24 години» (телеканал News One, одноосібним власником якого залишається Мураєв).

Решта – це зарплата 200 тис. грн, відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень - 252,8 тис. грн і компенсація за оренду готельного номера - 191 тис. грн.

На банківських рахунках Мураєв розмістив 3,9 тис. грн і 281 євро. Готівкою тримає 10,1 млн. грн, $2 млн, 1 млн євро.

Ще 523 тис. грн обранець позичив своєму каналу News One.

У власності нардепа є харківська квартира площею 170,6 кв. м. Також він орендує частину приміщень нежитлової будівлі у заводу «Рапід» і готельний номер у державного підприємства «Готельний комплекс «Національний» Управління справами Апарату Верховної Ради.

Серед цінного рухомого майна Мураєва - техніка та обладнання (телекомунікаційний комплекс) у кількості 877 одиниць, три стильні годинники марок Breguet, Bovet і Rolex, карабін Blaser Attache.

Їздить політик на Lexus LX 570, 2012 року випуску.

З електронної декларації за 2017 рік зникла дружина нардепа Валерія Мураєва (діючий депутат Харківської обласної ради) та її майно. Зокрема, 15 картин XIX-XX століття, три золотих годинника, прикраси з дорогоцінних металів, автомобіль BMW X6, 2011 року випуску, її фірма ТОВ «Робінзон і Ко».

Крім цього, у новій декларації не відображено харківське ТОВ «Креатів», де Мураєв мав 51%. За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, підприємство припинило діяльність у вересні 2017 року.