Нардеп пропонуватиме заборонити Горбачову в'їзд до країн ЄС

Горбачов підтримав анексію Криму

Народний депутат із фракції «Народний фронт» Антон Геращенко направить до Представництва Європейського Союзу в Україні пропозицію заборонити в'їзд до країн ЄС екс-президенту СРСР Михайлу Горбачову.
«Сьогодні буде відправлено запит на ім'я Представництва ЄС в Україні з пропозицією заборонити Горбачову в'їзд до країн Євросоюзу у зв'язку з його позицією, яка підриває українсько-російські відносини. Я вважаю, що негоже Євросоюзу приймати таких людей, як він», - сказав нардеп в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».
За його словами, також Горбачова буде внесено до чорних списків в Україні. «У нас вже є список осіб, які закликають до порушення територіальної цілісності України, в ньому, наприклад, Жириновський (лідер партії ЛДПР Володимир Жириновський. – Ред.). Я пропонуватиму СБУ туди включити і Горбачова», - сказав Геращенко.
«Щоправда, він до нас не особливо і прагне. Але ми маємо показувати свою позицію з таких питань», - додав він.
Раніше деякі ЗМІ процитували слова Горбачова з інтерв'ю The Sunday Times про те, що він підтримує рішення російського президента Володимира Путіна про возз'єднання Росії та Криму. Екс-президент СРСР заявив, що вчинив би на його місці так само. «Я завжди за вільне волевиявлення народу, а в Криму більшість хотіла возз'єднання з Росією», - сказав він.